Friday, February 20, 2009

UNTUKMU TEMAN..UKHWAH FILLAH:)

UNTUKMU TEMAN
BROTHERS

Di sini, kita pernah bertemu,
Mencari warna seindah pelangi
Ketika kau menghulurkan tanganmu
Bawaku ke daerah yang baru
Dan hidupku kini ceria
Kini dengarkanlah dendangan lagu
tanda ingatan ingatanku..
Kepadamu teman
Agar ikatan ukhwah tersimpul padu
Kenangan bersamamu takkan kulupa
Walau badai datang melanda walau bercerai jasad dan nyawa

Mengapa?kita ditemukan
Dan akhirnya kita dipisahkan
Mungkinkah menguji kesetiaan
Kejujuran, kemanisan iman..

Tuhan berikan daku kekuatan
Kini dengarkan lah
Dendangan lagu tanda ingatan ku
kepadamu teman
Agar ikatan ukhwah kan tersimpul
Mungkin kita terlupa tuhan ada janjinya
Bertemu dan berpisah adalah rahmatNya dan kasihNya
Andai diuji ujian terangilah dengan kamar kesabaran
Pergilah derita, hadirlah cahaya..

Kini dengarkanlah dendangan lagu
tanda ingatan ingatanku..
Kepadamu teman
Agar ikatan ukhwah tersimpul padu
Kenangan bersamamu takkan kulupa
Untuk selamanya..

(lagu ini khas 4 u all- if xtahu nada, muziknye cam ne blh minta pd salwa ye)..:)
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Assalamualaikum sahabat2 semua yg sentiasa memberi semangat pada seorang insan yang bernama Siti Salwa..jazakallah hukhairan kasira atas semua dorong..hanya Allah dapat membalas semuanya. jom Salwa perkenalkan sahabat2 yg sentiasa di hati,di setiap doa dan ingatan..bertemu dan berpisah itu ketentuan Allah..

Salam semua..ni pic masa usrah di tasik varsiti, UM..tngk apa 2??hehe..

(atiqah, yan,?????, linda, kak liza, kak shi)..alhamdulillah dapat jumpe semua & kami tadabur surah Ali- Imran Ayat: 133-145)..insyaAllah pd post yg akan dtg, salwa sharing berkaitan ayat tersebut..InsyaAllah sekadar yg mampu dngn ilmu yg cetek ni.. :)

xde dlm pic: kak intan, kak yai, kak lini, kak liza (UPM)..


" sahabat yang beriman ibarat mentari yg menyinar, sahabat yg setia bagai pewangi yg mengharumkan, sahabat sejati pendorong impian, sahabat yg berhati mulia membawa kita ke jalan Allah"

Alhamdulillah dapat masuk universiti..syukur nikmat Allah..banyak sangat perkara2 baru yang wawa belajar. erti hidup, berdikari, persahabatn n overall..alhamdulillah..hmmm...ni la sahabat2 PAKK salwa.. Sayang korang..mcm2 aksi ada ye..bagi can la posing..hehe.. bakal2 cikgu semua ni..insaAllah.. tuk pengetahuan, bkn 1 men je dlm kelas, ada 3 org lagi hero PAKK or lebih glamer (Early Childhood Education..hehe..) yg xde dlm pic ni.. Pok Ya, Nizam & YB Mukhlis.. insyaAllah sahabat2 4 tahun kita akan bersama..hope smpai bila2 still bersahabat..
Mana kak yan salwa ni???...hehe..nyorok plak dia ye..overall semoga kita terus menyemai nilai2 persahabatn dalam diri ye.. ukhwah di hati..love u all. PAKK07/08.. pinky..sentiasa dalam ingatan kami..harap dapat jadi pegawai polis yg berjaya!!..Aishah A101- sayang u juga..sahabat yg banyak membantu PAKK student..hehe..sape2 xdisebutkan nama if bukan PAKK student minta maaf sgt2..kot terlepas pandang..

"indahnya DUNIA hanya sementara, Indahnya CINTA hanya seketika, Indahnya MIMPI kadangkala tak pasti, Indahnya PERSAHABTAN sukar dicari ganti. UKHWAH FILLAH..
InsyaALLAH.."


Teman2 semua, salwa sangat rindu ukhwah kita dulu. Terutama 6 Atas 2. Sek. Men seri jengka, maran, Pahang. (05/06)..sori, if xcontanct sahabat2 semua sbb no lama dah kena block..xhafal pulak 2 no shbt2 semua..salah salwa.huhu..Harap2 sahabat2 sentiasa gembira dan dirahmati Allah.. Harapan dan doa hanya pada Allah untuk bertemu semua sahabat2 semua.. Maafkan segala khilaf



"setinggi2 ukhwah itu ialah melebihkan saudaranya sendiri dan serendah-rendah ukhwah itu ialah berbaik sangka dengan saudara kita"(Maksud Hadis).



ok, ni la sahabat2 yang sentiasa salwa ingat dan sayang selalu. pergi mana2 pn still ingat. InsyaAllah..if persahabatan itu ikhlas atas landasanNya, pasti ikatan ukhwah itu tidak terputus..sayang korang..(semua muka cute je masa ni..hehe)
duduk dari kiri: taufik(UMT), fadil(USM), kuyak(KRAF),cikgu norlian, poi sayang(pen kelas yang bagus-kerani), luqman(UPSI), zainor(UMT).
tengah dari kiri: izma(UTM), mariam(UiTM),esah(NURSE),miah(NURSE), ?????, izani(UPSI),nad(UPM),mira(UMT),alin(UiTM),ayu(USM), julie(KOLEJ ISLAM-KLNTAN), syawal(NURSE),mohsin(TENTERA)
belakang dari kiri: aishah(NURSE),emi(UPSI), epa(KERANI), aini (UM),dilah(LC),ila(NURSE kot rasanya..kt shah Alam.),kok da(UPSI), matun, dayah.
maaf if salah information... :)

"sahabat adalah cermin kepada diri kita.contohilah persahabatan para sahabat dan akhlak Rasulullah"

salwa suka pic ni.. Masa ni salwa(wawa), kimah, mariam, nadia, taufik & fadil terpilih ke kem kecemerlangan kat Cherating. Alhamdulillah..cikgu & penceramah dari N9 memang best. time ni jgk abah salwa datang..huhu..terharu sgt sbb salwa just call je minta abah datang if ada masa, xsangka plak dapat hadirkan diri tuk anak dia ni..hehe..sbb hari 2 abah ada meeting.. mungkin dah ditakdirkan begitu..jazakallah abah..sahabat2 ingat x time kita sharing2 masa ceramah 2..hehe..kita share tisu sbb nangis kan..dengar penceramah cakap..hehe..and share ilmu juga.. rindu kat sahabat semua..

p/s penceramah: "jangan lupa ucap sayang selalu pada ibu bapa anda!"..hehe..hope u all ingat kenangan kita time ni..:)






kepada semua sahabat2..s..walau apa pun terjadi antara kita, kenangan kita bersama tetap kukuh di hati n sukar dilupakan..insyaAllah suatu hari nanti kita akan ditemukan. everything serah pada Allah jua. Darinya kita datang dan kepadaNya juga kita akan dikembalikan. semoga semua sahabat2 salwa berada dalam redha ilahi.insyaAllah.. Ukhwah fillah.

3 comments:

sHi said...

slm wawa..waa..best sgt lagu Untukmu Teman tu..nanti kite wat video letak lagu tu nak? hehehe..

* Fastabiqul khairot..(2:148)
jom lumba2 wat kebaikan!!!! =)

wawa said...

nak je.lagu pebret wawa 2. teringat sahabat yg lain 1 sekolah dulu..tapi...Hanya Allah yang Mengetahui segalanya akak..k, nti kita wat video lagu 2 eh..insyaAllah..hehe

LiTtLe SoLdieR oF aLmiGhTy said...

nice post.. =)
salam ukhuwah btw...